Желирана риба за мезе
Предястие в стил пача с риба или просто изкусителни рибни филенца в желиран сос.
Необходими продукти:
- 500 грама филе от риба (сурово; видът риба е по избор)
- 10 грама желатин
- 500 мл бульон (не е нужно да е рибен; можете да ратворите и кубче сух бульон от вид по желание във вода)
- сол и черен пипер на вкус
- лимон
- 2-3 дафинови листа
Начин на приготвяне:
1. Измийте и почистете рибата.
2. Кипнете бульона и добавете в него дафиновия лист, солта и черен пипер на вкус и филето от риба.
3. Варете докато месото се сготви, но стои твърдо. Не трябва да се разкашква.
4. Размекнете желатина в малко студена вода до набъбване.
5. Отцедете твърдите продукти от бульона, а него махнете от огъня.
6. Уверете се, че рибата е обезкостена и я накъсайте на хапки. Подредете ги в тава или друг съд за ордьоври.
7. Сипете желатина в бульона, щом се е поохладил леко. Разбъркайте докато се смеси.
8. Нарежете лимона на хапки, а тях сложете върху рибата. Отгоре залейте с желирания бульон. Приберете в хладилника да се стегне. Този процес ще отнеме малко време.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ