Регистрация

Желирана риба за мезе

Желирана риба за мезе
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 3537

Предястие в стил пача с риба или просто изкусителни рибни филенца в желиран сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама филе от риба (сурово; видът риба е по избор)
  • 10 грама желатин
  • 500 мл бульон (не е нужно да е рибен; можете да ратворите и кубче сух бульон от вид по желание във вода)
  • сол и черен пипер на вкус
  • лимон
  • 2-3 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Измийте и почистете рибата.

2. Кипнете бульона и добавете в него дафиновия лист, солта и черен пипер на вкус и филето от риба.

3. Варете докато месото се сготви, но стои твърдо. Не трябва да се разкашква.

4. Размекнете желатина в малко студена вода до набъбване.

5. Отцедете твърдите продукти от бульона, а него махнете от огъня.

6. Уверете се, че рибата е обезкостена и я накъсайте на хапки. Подредете ги в тава или друг съд за ордьоври.

7. Сипете желатина в бульона, щом се е поохладил леко. Разбъркайте докато се смеси.

8. Нарежете лимона на хапки, а тях сложете върху рибата. Отгоре залейте с желирания бульон. Приберете в хладилника да се стегне. Този процес ще отнеме малко време.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта