Регистрация

Елзаски хляб в стил пица с бекон и лук



Елзаски хляб в стил пица с бекон и лук
Лесно   |   Порции 2 питки   |   Видяна: 1460

Фламкухен - плоска питка с жива мая, сметана и коричка от месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.04.2017

Лора и Стоян месят хляб, подобен на пица, като в тестото слагат жива мая, за да се получи след изтъняване въздушна текстура с кухини и хрупкава коричка. Плоската питка трябва да втаса, а след това и да се запче за кратко, колкото да се активира набухването. През това време в кухнята обаче не се скучае, защото се приготвя топинга на питката. Бекон или прошуто, а защо не и двете, се запържват на сух тиган до хрупкавост, нарязва се на много тънки полумесеци червен лук, а пресен или див лук се наситнява. Приготвяме си и кофичка заквасена сметана, с която се намазва хлебчето, щом го извадим от фурната. После го поръсваме с колбаса и червения лук и връщаме обратно до готовност. След изваждане поръсваме с наситнения зелен лук и поднасяме. Разбира се, можете да добавите още зеленчуци или подправки по ваш вкус, просто водещите представят оригиналната рецепта, която не бива да ограничава готварския ентусиазъм.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта