Елзаски хляб в стил пица с бекон и лук
Фламкухен - плоска питка с жива мая, сметана и коричка от месо и зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 06.04.2017
Лора и Стоян месят хляб, подобен на пица, като в тестото слагат жива мая, за да се получи след изтъняване въздушна текстура с кухини и хрупкава коричка. Плоската питка трябва да втаса, а след това и да се запче за кратко, колкото да се активира набухването. През това време в кухнята обаче не се скучае, защото се приготвя топинга на питката. Бекон или прошуто, а защо не и двете, се запържват на сух тиган до хрупкавост, нарязва се на много тънки полумесеци червен лук, а пресен или див лук се наситнява. Приготвяме си и кофичка заквасена сметана, с която се намазва хлебчето, щом го извадим от фурната. После го поръсваме с колбаса и червения лук и връщаме обратно до готовност. След изваждане поръсваме с наситнения зелен лук и поднасяме. Разбира се, можете да добавите още зеленчуци или подправки по ваш вкус, просто водещите представят оригиналната рецепта, която не бива да ограничава готварския ентусиазъм.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ