Френски плосък хляб с подправки и бекон
Хрупкава чеснова питка с розмарин, овесени ядки и месо.
Бон Апети
Излъчен на 03.01.2017
Ето още една рецепта за френски селски хляб, но този път под формата на плоска питка, в която са замесени много вкусове и аромати. В уж обикновеното тесто от суха мая, бяло и пълнозърнесто брашно добавяме още запечен на сух тиган и наситнен бекон, чесън, овесени ядки, розмарин и каперси. Така домашните хлебчета придобиват традиционния провансалски аромат, който по желание можете да допълните и с наситнени сушени домати в зехтин или пък ситни късчета маслини.
От вече втасалото тесто се оформят плоски питки, които се правят на листа, намазват се с разбито яйце и се посоляват преди да влязат във фурната за четвърт час. А после имате апетитен хляб с хрупкава кора, който ухае на екзотика.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ