Регистрация

Френски плосък хляб с подправки и бекон



Френски плосък хляб с подправки и бекон
Лесно   |   Порции 4 питки   |   Видяна: 2461

Хрупкава чеснова питка с розмарин, овесени ядки и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.01.2017

Ето още една рецепта за френски селски хляб, но този път под формата на плоска питка, в която са замесени много вкусове и аромати. В уж обикновеното тесто от суха мая, бяло и пълнозърнесто брашно добавяме още запечен на сух тиган и наситнен бекон, чесън, овесени ядки, розмарин и каперси. Така домашните хлебчета придобиват традиционния провансалски аромат, който по желание можете да допълните и с наситнени сушени домати в зехтин или пък ситни късчета маслини. 

От вече втасалото тесто се оформят плоски питки, които се правят на листа, намазват се с разбито яйце и се посоляват преди да влязат във фурната за четвърт час. А после имате апетитен хляб с хрупкава кора, който ухае на екзотика.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта