Дяволски вкусни шоколадови къпкейкове с глазура кафе
Изискани сладкишчета, верни спътници на кафето и чая.
Необходими продукти:
- 2 чаши брашно
- 4 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаша кафява захар
- 1 чаша масло, омекнало на стайна температура
- 2 супени лъжици захар
- 2 яйца, разделени на жълтъци и белтъци
- 200 гр разтопен шоколад
- 2 чаени лъжички ванилова есенция
- 1/2 чаша мляко
За глазурата:
- 250 г крема сирене
- 200 г разтопен шоколад
- 2 чаени лъжички ванилова есенция
- 3/4 чаша пудра захар
- 1/2 еспресо и 2 чаени лъжички мляно кафе в него
Начин на приготвяне:
За къпкейковете:
1. Предварително загрейте фурната на 175°C.
2. Сложете 24 хартиени формички за печене в тава за мъфини.
3. Пресейте брашното и бакпулвера и оставете настрани.
4. Разбийте белтъците в отделна купа и оставете настрани.
5. В трета купа разбийте маслото и захарта на крем.
6. Добавете към крема жълтъците и разбийте добре.
7. Сложете и разтопения шоколад и ванилията и разбъркайте хубаво.
8. Прибавяйте от брашното и млякото като ги редувате и разбивате след всяка доза.
9. Внимателно сложете белтъците в сместа.
10. С помощта на лъжица запълнете формичките.
11. Печете 22 минути.
12. Извадете от фурната и оставете за 5 минути. След това извадете къпкейковете и ги поставете на метална решетка.
За глазурата:
1. Намачкайте крема сиренето.
2. Забъркайте с шоколада и ванилията.
3. Добавете кафето.
4. Разбийте с пудра захарта докато стане гъст крем.
5. Намажете върху кексчетата и украсете със захарни фигурки.
6. Могат да се съхраняват в затворени кутии до 2 дни или да се замразят във фризер до 3 месеца, но без глазурата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ