Регистрация

Домашно свинско в сладко-кисел сос

Домашно свинско в сладко-кисел сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2905

Пържени свински хапки в сладко-кисел сос с чушки и ананас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г бяло брашно
  • 50 г царевично брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • 450 г свинско, нарязано на хапки
  • 1 ч.л. сол + 1 ч.л. царевично брашно
  • 1 яйце
  • 300 мл растителна мазнина за пържене

За соса:

  • 2 с.л. олио
  • 2 скилидки чесън
  • 1 зелена сладка чушка
  • 1 червена сладка чушка
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2-1 ч.л. лют пипер (преценете си търпимостта към люто)
  • 200 г ананас от консерва
  • 100 г кафява захар
  • 70 мл оцет (оризов е по рецепта, но става и с винен)
  • 4 с.л. кетчуп
  • 1 ч.л. царевично брашно
  • сусам за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете брашното с царевичното брашно, бакпулвера и солта. Разбъркайте хубаво.

2. В друга купа изсипете свинските хапчици, добавете 1 ч.л. сол + 1 ч.л. царевично брашно и разбъркайте. Чукнете отгоре яйцето и разбъркайте добре с ръце.

3. Изсипете свинските хапчици в сухтите съставки и омешайте нежно, за да полепнат брашната по месото.

4. Сгорещете олиото в тиган и пържете за 3-4 минути, като пускате хапките в горещата мазнина една по една. Вадете с щипки в съд, застлан с домакинска хартия.

5. Чушките нарежете на правоъгълници, чесъна наситнете, ананаса нарежете на малки парченца.

6. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и запържете чесъна за 30 секунди. След това добавете чушките и гответе още 5 минути при периодично бъркане. Огънят трябва да е умерен.

7. Овкусете с черен и лют пипер, добавете ананаса и гответе 2 минути. Оформете кладенче в средата на тигана, изсипете захарта и залейте с оцета. Изсипете и кетчупа и оставете да къкри минута, като разбърквате.

8. На финала прибавете царевичното нишесте, рамешайте, вкарайте и свинските хапки в ястието, гответе две минути при периодично бъркане и махнете от огъня.

9. Докато е още топло разпределете в порции или прехвърлете в плато и поръсете със сусам.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта