Домашно гуакамоле с меко авокадо
Побългарено гуакамоле с добавки от люта чушка, магданоз и чесън по желание.
Рецептата за класическо гуакамоле идва от Латинска Америка и представлява полезна, засищаща и бърза за приготвяне разядка на остновата на авокадо. По традиция се прави от намачкано авокадо с наситнен червен лук, домат, сок от лайм, сол, пипер, пикантен сос или наситнена чили чушка и кориандър. Но тази рецепта търпи добавки и промени. Какви - показва Миро в канала Готвене за начинаещи.
Първо два плода авокадо се намачкват с вилица и се покапват със сок от лайм. Можете да използвате лимон вместо него. Следва да посолите и да разбъркате получената каша. После в нея се добавят наситнен червен лук и нарязана на кубчета твърдата част от домат. Можете да слагате повече или по-малко от дадена съставка според вкуса си. Добавете люто чушле или покапете със сос табаско. И тук идва побългаряването - по желание добавете намачкан чесън, а традиционният кориандър можете да замените с магданоз. Остава да доовкусите със сол, пипер и още лимонов сок, да добавите още лют сос при необходимост и е време за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ