Домашни содени кифлички със сирене и кашкавал
Кифли със сирене и кашкавал в самото тесто.
Кифла с кашкавал или кифлички със сирене - това са любими народни закуски, особено ценени от децата. Но вместо да си играете да пълните кифличките, можете директно да ги замесите с избрания продукт, за да се усеща равномерно в цялата хапка. Така е хем по-лесно, хем по-вкусно и бързо. Как се правят домашни кифлички - показва Иван Звездев с помощта на сина си Звездев - Младши в канала Кухнята на Звездев.
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне хубаво. През това време можете да си рендосате кашкавала и да рендосате или натрошите сиренето. Можете да използвате само един от двата млечни продукта, но удвоете дозите. Брашното се пресява, поръсва с щипка сол и в него се добавя мекото масло. Разбърква се на парцалчета. В киселото мляко се погасява сода. Към тестото се добавят сиренето, кашкавала и содата с мляко. Можете да сложите и подправка по избор като чубрица. Замесва се тесто и се меси докато спре да се лепи по ръцете. После се прибира в хладилник, за да стегне.
Стегнатото тесто се разделя на две топки и всяка от тях се премесва и разточва на кора. Реже се на 8 триъгълника. Всеки от тях се навива на кифличка. Начинът на навиване и точните продукти ще намерите във видеото по-горе. Кифличките се редят в тава, застлана с хартия за печене, намазват се с яйчен жълтък и по желание се поръсват със семена или подправка. Пекат се 20-25 минути под средното ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна. И само 2 минути след изваждането вече са готови за хапване - с чаша чай или айран по желание. А можете и да ги увиете в пликче или подредите в кутия за прихрупване по-късно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ