Домашни кроасанчета с масло и извара
Домашни сладки кроасани с извара, масло и пудра захар.
Необходими продукти:
- 300 г извара
- 100 г масло
- 200 г захар
- 1 яйце
- 1 ч.л. сода
- 390 г брашно
- пудра захар за поръска по желание след изпичане
Начин на приготвяне:
1. Изсипете изварата в купа и оставете на стайна температура да се стопли. Извадете от хладилника предварително яйцето.
2. Разтопете маслото и залейте с него изварата в купата. Добавете яйцето, захарта и содата и разбъркайте с вилица много добре, като намачкате изварата, за да стане по-гладка текстурата на тестото.
3. Постепенно вкарайте брашното в сместа като бъркате първо с вилицата, а после с ръце. Получава се твърдо лепкаво тесто. Покрийте го с фолио и приберете в хладилник за 30 минути.
4. Разделете тестото на 2 части, едната върнете в хладилика, а другата разточете върху набрашнен плот на тънък кръг.
5. С нож нарежете на 20 триъгълни парчета. Всяко от тях завъртете на кроасанче от широката страна към предния ъгъл. Редете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене.
6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. През това време направете втората порция домашни сладки кифлички с извара и масло от останалата половина тесто.
7. След като кроасанчетата са изпечени и леко охладени, поръсете с пудра захар през цедка за разкош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ