Хрупкави кифлички с шипков мармалад
Домашни кифлички с жива мая, орехи и плодово сладко.
Бон Апети
Излъчен на 24.01.2017
Печем малки сладки кифлички с домашно тесто. Него пък замесваме с жива мая, за да има онзи традиционен тестен български вкус. За плънка водещите се спират на мармалад от шипки, но всеки може да използва плодово сладко според вкуса си. Към него за повече радост на сетивата се добавят наситнени орехови ядки. След втасване тестото се разрязва на триъгълници, а те се намазват с пълнежа и се завиват на кифлички.
Не очаквайте българските кроасанчета от тази рецепта да са козуначени и въздушни, защото това не е такъв тип тесто. Крайният резултат е малки кифлички с хрускава коричка, които не се надуват особено при печене, но са така вкусни и ароматни, че ще зарадват всеки вкъщи, особено дечицата. За финал можете да ги поръсите със смесена пудра захар с малко ванилова захар или ванилова есенция.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ