Домашни наденички с боб и праз лук
Печена наденица от свинско месо с бобена гарнитура.
Бон Апети
Излъчен на 08.09.2017
Боб с наденица - любимо българско основно ястие, което пленява както родния вкус, така и чужденците, опитали традиционната кулинарна идилия. Лора и Стоян обаче решават да направят ястието както се е готвило едно време и започват с рецепта за домашна наденица от свинско месо, към която се прибавя лук, чесън, кимион и магданоз. А после я запичат и гарнират с бобена салата с праз лук. Ето как се прави кулинарната идилия.
Месото за домашната наденица се нарязва на парчета и се овкусява със сол, червен пипер, кимион и едро смлян черен пипер. После се смила с чесън и магданоз, а по желание можете да пъхнете и люто чушле, за да опикантите неденичката. Водещите препоръчват да мелите мръвките на едра решетка, за да се усещат парченца месо в домашния колбас. Дължината на наденичките зависи от вашето желание. При пълненето на червата всеки си решава кога да засуче предишната и да продължи със следващата. После наденичките се запичат от всички страни на грил, скара или барбекю.
Бобът за салатата се сварява и отцежда. Не пропускайте да смените първата вода 5-6 минути след кипването. По желание можете да шокирате зърната в студена вода, когато са напълно готови, за да не се обелят или натрошат. В тиган се загрява олио, а на дъската си приготвяме наситнени праз лук и джоджен. После ги запържваме в мазнината и добавяме червен пипер. Смесваме запръжката с боба и осоляваме на вкус.
Печената наденица се сервира с бобената салата, по желание с лютеница и хляб. Как точно се прави всичко - гледайте във видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ