Наденички с чушки и тиквички
Пържена наденица със зеленчуци и подправки.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 неголеми тиквички
- 3 сладки чушки (по възможост различни цветове за по-красиво)
- 2 с.л. олио
- 300-350 г наденица
- 250 г белени домати на кубчета от консерва с поизцеден сок или в доматен сос
- 1 ч.л. сух чесън
- 1 ч.л. сух риган
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. лют пипер
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Измийте чушките и ги нарежете на тънки полумесеци. Измийте и тиквичките и ги нарежете на шайби с дебелина 1-1,5 см. Наситнете лука. Наденичките нарежете на кръгчета с дебелина около 1,5-2 см.
2. Сгорещете олиото на умерен огън и запържете лука за минута. Добавете тиквичките и чушките и разбъкайте. Захлупете с капак и ответе още 3 минути.
3. Добавете в тигана чесъна, ригана, солта и лютия пипер. Залейте с белените домати и оставете да покъкри без капак за 3 минути.
4. Дръпнете зеленчуците в едната част на тигана. В другата изсипете наденичките. Разбърквайте само наденичките две минути, после сложете капака и оставете да се задушават 2-3 минути до готовност.
5. Разбъркайте заедно двата компонента на ястието. Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ