Домашни пилешки наденички с лук
Домашна варена наденица от пилешко.
Необходими продукти:
- 600 г пилешко филе
- 1/2 глава лук
- 1 яйце
- 100 мл мляко или млечна незаквасена сметана
- 1 ч.л. сол
- 2/3 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- лют пипер по желание
- 2 скилидки чесън
- 30 г масло
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на парчета и минете през месомелачка или чопър. Изсипете в купа.
2. Смелете или минете през месомелачка и чесъна с лука и изсипете при пилешкото.
3. Чукнете яйцето, сипете млякото или сметаната, добавете подправките и разтопеното масло и замесете хубаво.
4. Вземете голям лист стреч фолио и в средата му разпределете на бонбон шепа от сместа. Оформете и завийте. Дебелината трябва да е около 3 см., а дължината около 10-12 см. Завържете двата края на фолиото със самото него на възели.
5. Кипнете вода в тенджера, щом заври я намалете на слаб огън така че едва да къкри и пуснете вътре наденичките за 15 минути.
6. Охладете и извадете от фолиото. Можете да сервирате директно така или да запечете или запържите на тиган, за да придобият цвят. Това че са бледи не бива да ви притеснява - в хранителната индустрия се използват оцветители, които да придадат апетитен вид. В домашно направените колбаси няма тези съмнителни добавки.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ