Домашна джинджифилова бира с лимон
Лесно | Порции 12
| Видяна: 7199
Как се прави домашна бира с аромат на джинджифил.
Необходими продукти:
- 42 грама джинджифил (корен - настърган)
- 2 лимона, изстискани на сок (можете да добавите и рендосаната кора)
- 42 грама винена киселина (в България се среща и под лъжливото име лимонтозу, но НЕ става въпрос за лимонена киселина, а този вид лимонтозу, който е на безцветни кристали; може да се намери в магазините за подправки)
- 12 с.л. бирена мая
- 6,1 литра вода
- 12 стъклени бирени бутилки от 500 мл. с капачка
Начин на приготвяне:
1. Смесете джинджифила, лимона, винената киселина и водата.
2. Кипнете веднъж докато заври и махнете от огъня. Оставете да престои за няколко часа.
3. Кипнете втори път и оставете да поври 5 минути.
4. Докато течността е още топла, разлейте в бутилките.
5. Сложете по 1 лъжичка бирена мая във всяко шише и затворете с капачката.
6. Оставете да се охлажда на топло място, а преди консумация изстудете в хладилник.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 ден
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ