Домашно шампанско от ябълки
Ябълков аперитив с водка в стил зимнина.
Необходими продукти:
- 8-10 кг ябълки
- 2,5 кг захар
- 7 литра вода
- водка
Начин на приготвяне:
1. Изберете ябълките от два сорта - единия кисел, другия сладък, като се постараете и двата да са много воднисти.
2. Трябва ви такова количество, че да извадите от него 3 литра сок.
3. Минете през сокоизтисквачката ябълките докато съберете 3 литра.
4. В съд кипнете водата и захарта и размесете до хомогенност.
5. Щом се охлади захарния сироп, добавете ябълковия сок, размешайте и покрийте с капак.
6. Оставете да почива за една седмица на тъмно и хладно място.
7. След това добавете водката, разбъркайте, пресипете в стъклени шишета и затворете хубаво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ