Домашен суджук от телешко и свинско месо
Домашна луканка от прасенце и теленце с тарикатски подправки.
Бон Апети
Излъчен на 07.01.2016
Луканка без консерванти и здравословен суджук с много подправки - това са все едно и също мезе, с рецептата за което се запознаваме от Лора и Стоян. Защо луканка и суджук са едно и също - защото се оказва, че разликата между двата колбаса е единствено във формата. А формата на домашните саламчета можете да си направите сами като ги усучете на подкова или пък ги оставите продълговати. С напълнено шише от 0,5 мл. вода пък можете да ги сплескате в края на първата седмица от съхненето, както и да използвате любимия женски уред в кухнята - точилаката, за да придобият купешката сплесната форма.
А защо здравословни? Защото в тях няма добавена химия, с която да увеличат срока си на годност, да се забърза процеса на изсъхване, да се придаде по-свеж вид и цвят на месото. Домашният суджук е напълно натурален продукт, който дори не преминава през термична обработка. И се прави така лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ