Домашен варен бекон от свински ребра
Как се прави бекон вкъщи от варени свински ребра с подправки?
Необходими продукти:
- 1,5 кг свински ребра с месо по тях - добре е да изберете парче, в което има и сланинка, и месце, а най-отдолу 5-6 сантиметрови кокали
- 5-6 скилидки чесън
- 3 с.л. с връх сол
- 10 зърна черен пипер
- 5 зърна бахар
- 2-3 дафинови листа
- люспи от стар лук - колкото ви се намират, може да стигнете дори до 50 грама
- 1 л вода
- 1,5 с.л. червен пипер за намазване на финала
Начин на приготвяне:
1. Разделете напречно парчетата свински ребра с по 3-4 кокалчета в парче. Измийте добре и подредете плътно в тенджера.
2. Поръсете със солта, добавете черния пипер, бахара и дафиновите листа. Отгоре разпределете лучената шума.
3. Наситнете скилидките чесън и ги изсипете в тенджерата с останалите продукти. Залейте с водата.
4. Сложете да кипва на силен огън, а щом заври, намалете котлона на средна степен. Без да захлупвате с капак, оставете да ври 50 минути.
5. Махнете от огъня, но оставете месото в останалата вода за още 4 часа. Можете да го обърнете, за да се мокри от всички страни.
6. Отцедете от течността отделните парчета и по желание намажете с червен пипер за апетитна прелест. После съхранявайте в хладилник, използвайте за сандвичи, омлети, паста или директно хапвайте за основно или мезе.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ