Пилешка супа топчета с грах и моркови
Зеленчукова супа с пилешки кюфтенца.
Необходими продукти:
- 400 г пилешка кайма (или пилешко месо, ако имате месомелачка у дома си - така можете да комбинирате бяло месо с месо от бутчета)
- 1 голяма консерва грах
- 2 моркова
- 2 глави лук (една за запръжката и една директно за супата)
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смелете си пилешкото, ако използвате цели мръвки. Прекарайте през месомелачката и главата лук. Ако не - пропуснете тази крачка.
2. Готовата кайма смесете с 1 глава наситнен или смлян лук и с подправки на вкус.
3. Кипнете 1,4 л. вода и щом заври, оформяйте с мокри ръце топчета и ги пускайте във водата.
4. Рендосайте морковите на ситно ренде и ги прибавете към супата.
5. Лука наситнете и изсипете в тенджерата.
6. Добавете отцедения грах от консервата. Опитайте бульона и по желание добавете още подправки. Можете да заложите и на готови миксове за супа или кубчета бульон, но и да сложите сол и пипер пак ще е вкусно.
7. Сервирайте топлата супа с наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ