Регистрация

Пилешка супа топчета с грах и моркови

Пилешка супа топчета с грах и моркови
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2074

Зеленчукова супа с пилешки кюфтенца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пилешка кайма (или пилешко месо, ако имате месомелачка у дома си - така можете да комбинирате бяло месо с месо от бутчета)
  • 1 голяма консерва грах
  • 2 моркова
  • 2 глави лук (една за запръжката и една директно за супата)
  • сол и пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

1. Смелете си пилешкото, ако използвате цели мръвки. Прекарайте през месомелачката и главата лук. Ако не - пропуснете тази крачка.

2. Готовата кайма смесете с 1 глава наситнен или смлян лук и с подправки на вкус.

3. Кипнете 1,4 л. вода и щом заври, оформяйте с мокри ръце топчета и ги пускайте във водата.

4. Рендосайте морковите на ситно ренде и ги прибавете към супата.

5. Лука наситнете и изсипете в тенджерата.

6. Добавете отцедения грах от консервата. Опитайте бульона и по желание добавете още подправки. Можете да заложите и на готови миксове за супа или кубчета бульон, но и да сложите сол и пипер пак ще е вкусно.

7. Сервирайте топлата супа с наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта