Регистрация

Гювеч със сом

Гювеч със сом
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4420

Риба с ориз по китайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 3 с.л. рибен сос
  • 150 г сом (или друга сладководна риба), филета, нарязани на парчета с големина 7,5 см
  • 4 стръка зелен лук, нарязан на парчета с големина 2,5 см
  • 2 глави китайско зеле бейби Бок-Чой
  • смлян черен пипер
  • едро накъсан кориандър за украса

Начин на приготвяне:

1. В гювеч или керамичен съд смесете захарта с 1 с.л. вода на силен огън до карамелен цвят. Добавете олиото и чесъна. Оставете ароматите да се смесят около минута. След това добавете рибения сос и 1/2 ч.ч. гореща вода. Потопете в тази смес парчетата сом докато се покрият хубаво. Сложете капака на гювечето и намалете огъня до среден. Оставете да къкри 5 мин.

2. Отворете капака, сложете зелето отгоре и покрийте отново. Увеличете огъня и оставете ястието още 5 мин. По същия начин прибавете и зеления лук отгоре и оставете да се готви още 5 мин., докато се сгъсти сосът.

3. Поднесете със задушен ориз или франзела. Украсете с кориандър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта