Гъбена супа с картофи и масло
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3197
Млечна супа с гъби и овесени ядки без месо.
Необходими продукти:
- 400 грама варени или мариновани гъби
- 1 литър гъбен бульон (можете да използвате водата от варенето на гъбите, необходими за тази супа или пък да си разтворите сухи бульончета с вода)
- 500 мл мляко
- 1-2 картофа
- 4 с.л. овесени ядки
- 50 грама масло
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смесете млякото и бульона в охладен вариант в дълбока тенджера и ги оставете да кипнат.
2. Обелете картофите и ги нарежете на ситни кубчета. Сипете ги в супата и оставете да се готвят.
3. Нарежете гъбите на полумесеци.
4. Когато картофите са готови, изсипете в супата гъбите, овесените ядки и маслото. Спрете огъня.
5. Опитайте на вкус и за финална щриха добавете подправки по избор.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ