Говеждо с къри по тайландски
Телешко с жасминов ориз и тиквички.
Необходими продукти:
- 650 грама нарязано говеждо месо
- 50 грама тайландска салца с къри (или къри на прах)
- 300 мл кокосово мляко
- 1 голям домат, нарязан на ситно
- 1/2 тиквичка нарязана на филийки
- 1 нарязан картоф
- лимон и листа от босилек за декорация
- варен жасминов ориз за канапе
Начин на приготвяне:
1. Изсипете 150 мл кокосово мляко в уока (дълбок тиган), добавете тайландска салца с къри, оставете да заври, не махайте от котлона докато мазнината не остане по повърхността на сместа.
2. Добавете говеждото, намалете на слаб огън, оставете да къкри около 20 минути.
3. Добавете останалото кокосово мляко, оставете да заври и добавете зеленчуците. Оставете да къкри докато зеленчуците са готови.
4. Сервирайте с жасминов ориз, гарниран с лимон и листа от босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ