Глазирани ребра, задушени в соев сос с мед
Варени свински ребра в смес от соев сос и мед, поднесени с глазура от кетчуп, мед, чесън и соев сос - идеално крехки и изкусителни.
Необходими продукти:
- 1,4 кг свински ребра с месо по тях (колкото повече месце има, толкова по-добре)
- сол и пипер
- растителна мазнина за готвене - около 30 мл
- 200 мл соев сос
- 50 мл мед
За глазурата:
- 20 мл соев сос
- 20 мл мед
- 2-3 скилидки чесън
- 40 мл кетчуп
Начин на приготвяне:
1. Свинските ребра разрежете на отделни парчета месо с кокал. Поръсете със сол и пипер и обтрийте хубаво.
2. Сипете олио в тиган така че да покрие дъното на тънък пласт. Сгорещете на силен огън. Запържете ребрата за по 4 минути от дебелата страна и за по 2-3 минути от другите три страни. Извадете в отделен съд.
3. Сипете в тенджера 200 мл соев сос и добавете 50 мл мед. Подгрейте и бъркайте докато медът се разтопи. След това подредете ребрата едно до друго плътно в тенджерата и сложете капак. Оставете да се варят 40 минути под капак на малко под средна температура като на 20-тата минута обърнете с щипки.
4. Глазурата направете като разтворите с леко подгряване меда в соевия сос. След това махнете от котлона и добавете минат през преса чесън и кетчуп. Разбъркайте много добре.
5. Извадете ребрата с щипки и отцедете от соса на варнето. Положете в плато.
6. Намажете обилно от всички страни с глазурата и поднесете докато са топли - много са сочни и крехки, сготвени по този начин.
Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ