Регистрация

Печени свински ребра с коричка от подправки

Печени свински ребра с коричка от подправки
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1207

Свински ребърца на фурна с билки и аромати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свински ребра
  • сол и пипер
  • сух риган
  • чесън на прах
  • кимион
  • червен пипер
  • лют пипер
  • 4 с.л. олио
  • 2 с.л. оцет
  • 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Долната страна на ребрата почистете, ако има ципи. Разделете на две сравнително еднакви парчета. Поставете върху дъска.

2. Поръсете последователно с изброените подправки, покапете с мазнината и с ръка втрийте подправките в месото. После обърнете и направете същото и от другата страна.

3. Поставете ребрата в тава, покапете с оцета, увийте с алуминиево фолио и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 1 час. След това спрете фурната и оставете все още загърнатите ребра в нея докато изстине.

4. Извадете, покапете със зехтина и намажете. Може с домакинска четка да намажете и с отделилия се сос при печенето.

5. Сгорещете фурната пак на 200 градуса и върнете ребрата за 10 минути в нея. После извадете, изчакайте да починат 5 минути и сервирайте.

 

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта