Печени свински ребра с коричка от подправки
Свински ребърца на фурна с билки и аромати.
Необходими продукти:
- 1 кг свински ребра
- сол и пипер
- сух риган
- чесън на прах
- кимион
- червен пипер
- лют пипер
- 4 с.л. олио
- 2 с.л. оцет
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Долната страна на ребрата почистете, ако има ципи. Разделете на две сравнително еднакви парчета. Поставете върху дъска.
2. Поръсете последователно с изброените подправки, покапете с мазнината и с ръка втрийте подправките в месото. После обърнете и направете същото и от другата страна.
3. Поставете ребрата в тава, покапете с оцета, увийте с алуминиево фолио и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 1 час. След това спрете фурната и оставете все още загърнатите ребра в нея докато изстине.
4. Извадете, покапете със зехтина и намажете. Може с домакинска четка да намажете и с отделилия се сос при печенето.
5. Сгорещете фурната пак на 200 градуса и върнете ребрата за 10 минути в нея. После извадете, изчакайте да починат 5 минути и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ