Гевречета с глутеново брашно
Варено-печени гевречета със зърнена коричка.
Необходими продукти:
- топла вода (100-110ºС) за разтваряне на маята
- 42 г кубче мая или 9 г мая на прах
- 570 г брашно, с високо съдържание на глутен
- 42 г захар
- 14 г сол
За топинга:
- маково семе
- сусамови семена
- чесън
- сол или друго по избор
Начин на приготвяне:
1. Сложете голяма тенджера с вода (около 10-15 см от дъното) на котлона и добавете 1 с.л. захар.
2. Разтворете маята в топла вода. Оставете я за няколко минути, докато се разтвори напълно. Смесете всички продукти и омесете твърдо, нелепкаво тесто. Разделете го на около 10 еднакво големи парчета и оформете всяко на цилиндър с дължина 30 см. Намокрете леко краищата и ги залепете, така че да се образува кръг.
3. Оставете така приготвеното тесто да престои 10 мин., покрито с кърпа и загрейте фурната на 200ºС.
4. Пуснете гевречетата в леко кипяща вода за 30 сек. и извадете.
5. Пригответе широка чиния, пълна с продуктите за топинга и потопете всеки геврек, така че да се покрие.
6. Сложете в тавичка, постлана с пергаментова хартия и печете 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ