Вкусно чили с боб и телешко
Средно | Порции 3
| Видяна: 4570
Затоплящо ястие в студените зимни дни... и нощи.
Необходими продукти:
- 450 г мляно говеждо
- 1 голяма глава лук, нарязана
- 5 стръка целина, нарязана
- 1 консерва бобени кълнове, изцедени (можете да си вземете и замразени, които се намират по-лесно)
- 1 консерва бял боб, изцеден
- 1 консерва шарен боб, изцеден
- 1 консерва черен боб, изцеден
- 1 консерва нарязани домати
- 1 консерва доматен сок
- 2 чаши говежди бульон
- 2 чаши вода (или още говежди бульон)
- чили на прах (сложете на вкус...колкото повече, толкова по-люто)
- 1 ч.л. чесън на прах (сложих на прах, защото нямах пресен, ако имате – използвайте 2 скилидки)
- половин ч.л. семена от целина (аз лично съм ги намирала на женския пазар)
- червен млян пипер (количество по ваш избор)
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. В дълбок тиган, запържете говеждото и лука и отцедете мазнината. Добавете останалите съставки. Оставете да къкри за поне час. Ястието е наистина питателно и затопля много бързо.
Най-важните съставки
бобени кълнове, бял боб, говеждо месо, доматен сок, консерва домати, лук, сол и пипер, телешки бульон, целина, червен пипер, черен боб, чесън на прах, чили на прах, шарен боб
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.10 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ