Виетнамска салата с пилешко и кълнове
Средно | Порции 4
| Видяна: 4126
Пиле с чесън, чили и много зеленчуци.
Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди
- 1/2 ч.ч. сок от лайм
За дресинга:
- оризов оцет
- захар
- 2 чилита
- 4 скилидки чесън
- глава червен лук
- 4 ч.ч. соеви кълнове
- 400 г зеле напа (или друг вид зеле по ваш избор)
- кориандър
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сгответе пилешкото по предпочитан начин.
2. Смесете сока от лайм, оризовия оцет, захарта, лука, чилитата и чесъна.
3. Бланширайте кълновете и ги смесете с пилешкото, зелето и кориандъра.
4. Полейте всичко с дресинга, разбъркайте хубаво и поднесете.
Най-важните съставки
захар, зеле напа, кориандър, лайм, оризов оцет, пилешки гърди, соеви кълнове, червен лук, черен пипер, чесън, чили
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ