Вегански кейк с лимони и кокос
Кейк със здравословни вегетариански продукти.
Необходими продукти:
- 1 чаша блендирано, меко тофу
- ¾ чаша кокосово мляко
- 1 чаша органична нерафинирана захар
- 1/3 органично олио от рапица или друго меко олио
- 2 ч.л. ванилия
- 1 ч.л. лимонов екстракт (или ¼ ч.л. лимоново етерично масло)
- ½ ч.л. кокосов екстракт (по желание)
- 2 чаши нерафинирано брашно
- 1 и ½ ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сода бикарбонат
- ½ ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 160 градуса. Намазнете и набрашнете тава за хляб с големина 23х13 см.
2. В средно голяма купа, с помощта на ръчен миксер, разбийте заедно тофуто, кокосовото мляко, захарта, олиото, ванилията и лимоновия екстракт, докато сместа стане гладка и напълно хомогенна.
3. В отделна купа, пресейте заедно сухите съставки. Внимателно налейте вътре течните съставки и , с помощта на лъжица, разбъркайте докато всичко се смеси добре. Разбийте с ръчен миксер на бавна скорост за 15-20 секунди, просто за да няма бучки. Не прекалявайте с разбиването на тестото.
4. Изсипете тестото в тавата и загладете повърхността. Печете за 60-70 минути, докато клечка за зъби или нож забити в средата, излязат чисти (няколко влажни трохи нямат значение).
5. Оставете да се охлади в тавата за около 10 минути, преди да го извадите. Охладете напълно на стойка за печива, преди да го нарежете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ