Варено телешко с лук, домати и подправки
Задушено телешко в доматен сос с лук, чесън и дафинов лист.
Необходими продукти:
- 800-900 г телешко месо
- 3 големи глави лук
- 4 с.л. олио
- вода
- 70 мл доматен концентрат
- 1 с.л. червен пипер
- 1 с.л. чесън на прах
- 1 с.л. оцет
- 1 с.л. захар
- сол и пипер на вкус
- дафинов лист
Начин на приготвяне:
1. Телешкото месо нарежете на големи хапки. Лука - на полумесеци.
2. Сипете олиото в тенджера, сгорещете на средна степен и изсипете вътре лука. Гответе 5 минути при периодично бъркане. Добавете месото и гответе и бъркайте още 8 минути.
3. Залейте с вряла вода колкото да покрие продуктите. Изчакайте да кипне, отпенете, намалете огъня и сложете капак. Оставете да се готви 1 час.
4. Размийте доматената паста в част от бульона на готвенето и я изсипете в тенджерата. Добавете червения пипер, чесъна, оцета, захарта, сол и пипер на вкус, разбъркайте добре и захлупете за 30 минути.
5. Добавете дафинови листа и отново сложете капак. След още 30 минути ястието е готово.
6. Можете да поденсете с бял ориз или картофено пюре, в което да се попие апетитният сос на готвенето. Ако сосът ви е твърде много, не го сервирайте целия.
Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ