Бързо домашно сирене от краве мляко
Домашно сирене за мазане с подправки.
Бон Апети
Излъчен на 30.03.2018
В магазина вече се продават множество видове сирена за мазане, ухаещи на подправки, маслини, колбас, с пикантни и сладки нюанси. Но домашното винаги е по-вкусно от купеното пък и имаме гаранция за използваните при направата продукти. Затова Лора и Стоян показват как се прави домашно прясно сирене от мляко и сметана. А след това го овкусяват с букет от ароматни подправки и го подлютяват с щипка чили на прах. Става идеално мезе, предястие или леко основно, ако се намаже на филийки.
Първо в касерола се смесват мляко и сметана в отношение 2:1 и се подгряват. Добавя се шипка сол и се пресича с лимонов сок. Образува се извара, която се пресипва в тензух и се оставя да се отцеди за една нощ. След това се пресипва в купа, намачква се, ако има нужда и се обогатява с наситнени копър и див лук, добавка от чесън, риган, сол, пипер и по желание пикантен пипер. След това можете да сервирате крема с препечени филийки, намазани със зехтин и микс от листни зеленчуци. Доста е вкусно, а и лекичко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ