Бързи чеснови крутони
Вкусен завършек на вашата супа.
Необходими продукти:
- 2 филии пълнозърнест хляб
- 1 скилидка чесън (ситно скълцан)
- 3 с.л. зехтин
- малко прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 150°C за 5 мин.
2. Сложете филийките хляб в тостера и изпечете леко докато се втвърдят.
3. Нарежете и заделете коричките от всички 4 страни. Нарежете хляба на ленти с дебелина 0.5 см. Подредете лентите и ги нарежете на малки кубчета с размери 0.5 см x 0.5 см.
4. Сложете крутоните върху метален съд, поръсете с чесъна и зехтина и разбъркайте хубаво.
5. Поръсете с малко черен пипер.
6. Печете около 4 мин. до златисто-кафяво (златисто-жълто, ако използвате бял хляб).
7. Използвайте както желаете или охладете преди съхранение в херметически съд до 3 дни. Ако искате поомекналите след съхранение крутони да станат отново хрупкави, изпечете за кратко във фурната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ