Български пай с ябълки
Плодов кекс, който се бърка на ръка.
В кухнята на влогърката Милена се готви поредния бърз плодов сладкиш, като за негова основа се спираме на ябълки. Ако харесвате круши, моркови или цвекло, можете да опитате и с тях - кексът гарантирано ще се получи. Това е десерт, чиято рецепта е завещана от нашите баби. За него не ви е нужен миксер, нито модерни продукти, елегантна посуда и умни печки. Той се получава дори и в селската печка на дърва и е много вкусен и лесен.
Първо рендосваме 2-3 ябълки, които смесваме с яйце, захар, канела, ванилия, олио и брашно. Бъркаме всичко с шпатула и получаваме гъста смес, която се прехвърля в намаслена тавичка. Остава да изпечем за около половин час и да си го хапнем - без набухватели и консерванти - една идея за закуска или пък десерт.
По желание при поднасяне можете да сложите в чинията топка сладолед или да покапете кекса с мед или мармалад. Поръска от пудра захар също ще стои добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ