Регистрация

Български домашен ябълков кекс

Български домашен ябълков кекс
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 10084

Традиционна народна рецепта за ябълков сладкиш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 г масло
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. обикновена захар
  • чаша и половина брашно
  • 1 пакетче бакплувер
  • 1 пакетче канела
  • 1 есенция ром
  • 2 пакетчета ванилова захар
  • 1 ч.ч. едро смляни орехи
  • 4 средно големи ябълки

Начин на приготвяне:

1. Обелете ябълките и ги нарежете на парчета, приблизително колкото грахови зърна.

2. В купата за разбиване с миксер смесете размекналото масло и захарта и ги разбийте за 5 мин.

3. Яйцата се разделят, като жълтъците се прибавят в купата с маслото и се разбиват още 5 мин.

4. След това добавете всички аромати - канелата, бакплувера, ванилията, рома и накрая брашното. Всичко това се разбърква с лъжица, тъй като е доста гъсто.

5. Добавете към сместа ябълките и орехите и продължете да ги разбърквате.

6. Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете към купата със сместа. Бъркайте бавно с лъжица докато сместа стане хомогенна.

7. Изсипете я в подходяща форма и печете 30 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

 

Десертът е разкошен повод да си хапнете нещо сладичко със семейството и любимите хора в почивните дни, да зарадвате децата си със стабилна закуска или да поканите приятели на чаша кафе или чай.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта