Регистрация

Бутерки с мармалад и ароматна коричка

Бутерки с мармалад и ароматна коричка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1464

Сладки банички от бутер тесто с плънка от плодове и коричка от захар със сладкарска подправка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 опаковка бутер тесто (400-500 г)
  • 1 яйце
  • захар
  • мармалад или конфитюр от плод по избор
  • канела или ванилия на прах/ванилова захар (едни плодове си вървя с канела, други - с ванилия - ще обясним по-долу)
  • 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Ако бутер тестото е само един лист, разделете го на два като разрежете през средата.

2. Набрашнете плот и разточете тестото на тънък лист с дебелина около 1 см.

3. Намажете с избраното от вас сладко и прхлупете на 2, за да остане мармаладът от вътрешната страна. След това с резач за пици или остър нож нарежете на лентички през 2 см.

4. Тук имате два варианта, от които можете да изберете като се ориентирате от снимката по-горе. Можете да хващате краищата на всяка лентичка с две ръце и да усуквате, за да се получат спиралки. Можете да разрежете заедно всички нарязани лентички през средата, за да станат малки банички.

5. Редете с отстояние в голяма тава, застлана с хартия за печене.

6. В купичка смесете 2 с.л. кристална захар с канела или ванилия. Канелата се връзва със сладка от ябълки, дюли, круши, а ванилията - с ягоди, сини сливи, боровинки, малини. Преценете спрямо използвания мармалад.

7. Разбийте яйцето и намажете с него горната повърхност на сладките. След това поръсете със захарта с подправка.

8. Печете на 200 градуса за 15-18 минути в предварително загрята фурна. Следете коричката - трябва да е златиста, но не кафява.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта