Хрупкави бисквити от бутер тесто - ушички
Лесни бисквити от многопластово тесто, познати като бутер ушички със захарна коричка.
Ушичките са любими детски бисквити със захарна покривка, които хрупкат и имат неустоима текстура заради бутер тестото, с което се приготвят. Тези слакиши не изискват месене, ако сте склонни да си купите готово бутер тесто, което не е тайна, че съдържа вредни палмови мазнини. Ако сте кулинарен ентусиаст и искате да пренесете един от любимите соцдесерти в дома си, можете да си направите домашно бутер тесто по рецептата за БУТЕР ТЕСТО ВКЪЩИ. А как да го оформите на ушички, показват от канала Всегда Вкусно във видеото по-горе. Гледайте внимателно, защото е твърде лесно, че да пропускате тази кулинарна хитринка.
Тестото се разточва на набрашнен плот и се поръсва със смес от захар и малко сол. Обръща се и се разточва отново със захарта. Следва да се навие до средата от едната страна, после и от другата и да се охлади. А после се нарязва напречно и получените бисквити се подреждат с отстояние върху хартия за печене. 7 минути от едната страна и още 5 от другата са достатъчни. На финала можете да хрупкате и да се наслаждавате. Списък с точните продукти и стъпки на готвене ще намерите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ