Бутер солети с кашкавал
Хрупкави соленки с кашкавалена плънка.
Хитра хрумка на влогърката Милена ни мотивира да си направим домашни кашкавалени пръчици с аромат на риган и спираловидна обвивка от бутер тесто, за да посрещнем с тях гости на по бира или да седнем със семейството пред екрана и да се насладим на любимия филм. Мезенцето е лесно и се прави бързичко, но за съжаление изчезва също така нехайно от купата, затова можете да се застраховате като удвоите дозите. Поне ще има по-голям шанс да стигне на четиричленна бригада, заседнала пред любимия ситком. Ето и как се прави:
Трябвати ни няколко продукта - жълтъци, бутер тесто, кашкавал, вода и подправки. Жълтъците се разбиват с малко вода, кашкавалът се настъргва, а пресните подправки се наситняват. Милена се спира на магданоз, но можете да опитате и с кориандър или босилек (в по-малки количества, понеже е по-силен). В настъргания кашкавал се добавят подправките, като в сухтите освен риган можете да добавите и лют пипер, ако искате пикантни гризини.
Бутер тестото се разточва на плот и се разполовява, а страниците се мажат с разбитите жълтъци. После едната от тях се поръсва с кашкавалената ароматна смес и се захлупва с втората. След това се нарязват на лентички и се усукват. Подреждат се в тава, заслвана с хартия за печене. Можете да намажете отгоре повторно с жълтъци и да поръсите с едра сол или подправки по желание. Запичате за 10-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна и сте готови. Малко майонеза, кетчуп или друг сос за поднасяне няма да са в излишък.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ