Регистрация

Бутер пай с ябълки и сладко от кайсии

Бутер пай с ябълки и сладко от кайсии
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1304

Пай от бутер тесто с плодове и карамелена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутер тесто
  • 100-150 мл сладко от кайсии
  • 3-4 ябълки
  • лимонов сок
  • канела
  • яйце
  • 3-4 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Разтворете бутер тестото и го поставете върху лист хартия за печене. Отрежете по един сантиметър от четирите му крайни страни. Разбийте яйцето в купичка, намажете крайщата и залепете отгоре изрезките, за да се образуват бордове като на пай.

2. Ябълките измийте добре, нарежете на полумесеци и покапете с лимоновия сок. Разбъркайте.

3. Намажете тестото със сладкото по цялата му повърхност.

4. Подредете ябълковите парчета. Поръсете с канела и със захарта. Накрая можете да ръснете и остатъци от разбитото яйце, за да запечатат плодовете.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта