Бутер пай с ябълки и сладко от кайсии
Пай от бутер тесто с плодове и карамелена коричка.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто
- 100-150 мл сладко от кайсии
- 3-4 ябълки
- лимонов сок
- канела
- яйце
- 3-4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Разтворете бутер тестото и го поставете върху лист хартия за печене. Отрежете по един сантиметър от четирите му крайни страни. Разбийте яйцето в купичка, намажете крайщата и залепете отгоре изрезките, за да се образуват бордове като на пай.
2. Ябълките измийте добре, нарежете на полумесеци и покапете с лимоновия сок. Разбъркайте.
3. Намажете тестото със сладкото по цялата му повърхност.
4. Подредете ябълковите парчета. Поръсете с канела и със захарта. Накрая можете да ръснете и остатъци от разбитото яйце, за да запечатат плодовете.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ