Регистрация

Бутер закуска с яйце, сирене и кашкавал

Бутер закуска с яйце, сирене и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3554

Домашни банички от бутер тесто с плънка от сирена и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама бутер тесто
  • 200 грама сирене
  • 1 яйце
  • 100 грама кашкавал
  • чубрица
  • 1 жълтък и 50 грама кашкавал за декорация

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцето и натрошете в него сиренето на едри късчета.

2. Рендосайте кашквала в сместа и добавете чубрица и други подправки на вкус.

3. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса без вентилатор и застелете тава с хартиено фолио за печене, което ще ви спести голямо търкане след печенето.

4. Разделете тестото на 4 еднакви правоъгълни парчета. Мислено си отбележете средата по ширина на всяко от тях.

5. Слагайте плънка само в едната половина, а крайщата, които трябва да се прещипат, намажете предварително с вода, за да слепнат хубаво и да не изтече пълнежа по време на печенето.

6. Захлупете и прещипете хубаво тестото.

7. Прехвърлете баничките в тава без да се допират и по желание намажете кората им с разбит жълтък, за да стане златиста и апетитна.

8. Печете до готовност (около 25 минути) в средата на фурната. Малко преди да извадите можете да поръсите с още настърган кашкавал и да върнете, за да се запече.

9. Въздържайте апетита си, защото излезли от фурната тези бутерки силно горят езика на лакомниците.

Да ви е сладко!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта