Заготовки на закуска за заети домакини
5 бързи начина да спасите семейната закуска, като си направите замразени заготовки.
Уникално хитри идеи за бърза закуска, направена у дома откриваме във видеоканалът Youtube. Въпреки че клипът не е на български, всичко в него е разбираемо. А той ни дава шанс да спасим ранното ставане в делничния ден за приготвяне на закуска. Петте рецепти показват как да си направим полуфабрикат, който да се замрази в хладилника и при нужда да се извади, стопли и сервира, превръщайки се във вкусно ядене за заети домакини и техните семейства. Ако сте от онези хора, които живеят под пара, то предложенията са точно за вас.
Компактни замразени сандвичи - пълним си арабска питка с нещо като омлет, добавяме чедър на богато и после увиваме по специфичен начин. Можете да замразите и да притоплите след време или да опаковате и да занесете в офиса. 1-2 минути на микровълнова и имате идеалния сандвич след това.
Панирани хлебни пръчици - тук дори не се налага да пържим. Разбиваме яйцата с мляко, нарязваме хляба на пръчици, овалваме и запичаме. После по желание можете да сервирате още топли или да приберете в плик за свежо въхранение във фризера и да извадите и притоплите след време. Можете да поднесете с мармалад, мед или течен шоколад.
Замразени плодове за млечен шейк. Вижте комбинациите във видеото или си направете своя собствена. А когато ви се допие шейк, просто сипете мялкото в блендера и добавете замразените плодове. Така ще се насладите на ягоди и боровинки през зимата, а направата на освежаващата напитка ще ви отнеме около минута.
Бисквита с ягоди и крем сирене. От предложената смес се получава страхотно кексче, което изненадващо издържа във фризер. Така че ако ще ви трябва след момента на направата, не се страхувайте да го опаковате и замразите. А после само притоплете и по желание покапете със сладко или мед.
Готови сандвичи в много варианти. Първо се прави солена печена палачинка от разбити яйца със зеленчуци. След това се изпича и нарязва на квадрати. Разполовявате питки за сандвичи и запичате колбас на сух тиган. После сглабте, като не забравяте да сложите между хлебчетата и любимата плочка чедър или друго кашкавалче за сандвичи. А после прибирате във фризера или увивате за работното място.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ