Брюкселско зеле с бекон
Бързо и лесно брюкселско зеле с бекон.
Необходими продукти:
- скилидка чесън
- 10-12 бр. брюкселско зеле, нарязано на половинки
- 1-2 резена бекон или солено свинско/панчета
- 50 мл бяло вино или бульон
- сол
- 100 г пармезан
Начин на приготвяне:
1. Почистете и пригответе брюкселското зеле, като нарежете всяко на половинки и отстраните увехналите листа.
2. Сложете тиганче на умерен огън и добавете бекон или панчета и чесън.
3. Когато месото се запържи леко и чесънът покафенее, добавете един слой от половинките брюкселско зеле с плоската част надолу. Поръсете с малко сол, ако е необходимо (в зависимост от това колко е солен беконът).
4. Покрийте тигана с капак и оставете за 3-5 мин., докато зелето покафенее леко и омекне.
5. Добавете малко бяло вино или бульон и разбъркайте внимателно. Оставете течността да намалее.
6. Свалете от огъня и поднесете с настърган пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ