Бекон с кореноплодни зеленчуци
Средно | Порции 4
| Видяна: 3198
Свинско с картофи, моркови и цвекло.
Необходими продукти:
- 4 парчета бекон, нарязани
- 2 моркова, нарязани
- 1 кръмно цвекло, нарязано
- 1 глава лук, нарязана
- 1 пащърнак, нарязан
- 1 голям картоф, нарязан
- 200 мл горещ телешки бульон
- 1 с.л. мляко
- шепа настърган чедар
- магданоз
- мащерка
Начин на приготвяне:
1. Запържете за няколко минути лука и бекона.
2. Прибавете останалите зеленчуци, след това сипете и бульона. Покрийте с капак и оставете да ври 5-10 мин.
3. В същото време сварете картофа и парчетата пащърнак докато омекнат.
4. Отцедете, добавете млякото и сиренето и ги смачкайте хубаво.
5. Сложете и подправките в пълнежа и го изсипете във формичка за пай.
6. Отгоре сложете с лъжица пюрето и печете на грил 5-10 мин., докато се получи хрупкава коричка отгоре.
Най-важните съставки
бекон, бяло сирене чедар, картофи, лук, магданоз, мащерка, мляко, моркови, пащърнак, телешки бульон, цвекло
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ