Регистрация

Брюкселско зеле с бекон и масло

Брюкселско зеле с бекон и масло
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1251

Задушено брюкселско зеле в масло с бекон и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г брюкселско зеле
  • 250 г бекон
  • 60 г масло
  • 2 с.л. олио
  • сол и бял пипер (може и черен)
  • лют пипер по желание
  • 4 скилидки чесън
  • 1-2 стръка пресен чесън по желание
  • 2 с.л. соев сос
  • индийско орехче
  • 2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре брюкселските зелки. Бекона нарежете на кубчета, чесъна наситнете.

2.Сложете 2 литра подсолена вода да кипват. Щом заврят, сипете зеленцата вътре и варете 3 минути. След това спрете термичната обработка, като изсипете в гевгир и шокирате под течаща студена вода. Оставете настрана.

3. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган. Запържете бекона докато стане златист. Добавете чесъна (без пресния), брюкселското зеле и маслото. Овкусете със сол, индийско орехче и бял пипер. Гответе 7-8 минути при непрестанно бъркане.

4. Залейте със соевия сос, добавете наситнени пресни листа чесън, покапете с лимонов сок и е готово за сервиране.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта