Бобена яхния с кайма и домати
Чили кон карне - лют боб с телешко и доматен сос.
Бон Апети
Излъчен на 09.01.2017
Готвим чили кон карне, което в превод означава чили с месо. Ястието обаче не е нищо по-различно от подлютена бобена яхния с лучена запръжка и домати, каквато нашите баби често са си правили. Тази рецепта е способна еднакво да ви отведе в Южна Америка и в някое от родните села. Приготвя се лесно. Първо смляното телешко месо се запържва със сол и пипер, а щом леко се сготви, към него се добавят лук и чесън, кимион и кориандър, дафинов лист, червена люта чушка и червен пипер. Долива се вода и месото се готви под капак за 1 час. След това към него се добавят домати от консерва и червен боб от консерва. По желание можете да използвате и друг вид фасул.
След къкрене още известно време ястието е готово за сервиране. Можете да го поднесете с лъжичка заквасена сметана и наситнен пресен кориандър. Разбира се, и без тях си е вкусно. Някак си хлябът е по-задължителен, тъй като лютата манджичка има страхотен сос за топкане.
Във видеото ще видите още:
2. Рецепта за десертен крем с порткали, сметана, захарен сироп и разбити белтъци и жълтъци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ