Боб с луканка в гювеч
Боб в гърне с месо и подправки.
Бон Апети
Излъчен на 07.01.2016
Боб в пръслен гювеч - традиционно зимно българско ястие, което през изминалия век е къкрило в почти всяка къща след падането на снега. В тази рецепта боб с месо се комбинират по един модерен начин, като подбраната мръвка е суджук или луканка (защото разликата между тях е само във формата), но вие можете да използвате и наденица по избор и дори кренвирши. Зелената чушка тук е абстрактната нотка, която любителите на класическия бобен вкус и вид могат да заменят със сурова или печена червена, както се прави в различни краища на България. Рецептата е страхотна идея за зимна гозба, която позволява импровизация според вкуса, навиците и предпочитанията.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ