Бобена салата със свежи аромати
Свежа гарнитура с фасул, червен лук, целина и джоджен.
Необходими продукти:
- 500 грама боб - бял, шарен, смилянски или какъвто искате
- 3 глави червен лук
- 1 връзка магданоз
- 2-3 листа целина
- 5-6 стръка пресен джоджен, ако няма 2 с.л. сух джоджен
- ½ ч.л. черен пипер
- Сол на вкус
- 3-4 с.л. оцет
- Растителна мазнина по избор, вид и количество
- 1 с.л. зеленчукова пикантина или сол
Начин на приготвяне:
Кипвате боба като изхвърляте първата и втората вода. След което го варите до готовност. Към края, когато е почти сварен, добавяте сол на вкус. Така ще я поеме в себе си. Ако я добавите в самото начало на варенето, ще удължите времето му.
Отцеждате го и добавяте към него нарязания на тънки шайби червен лук. Може да махнете външния най-твърд слой на лука. Добавяте и останалите продукти и внимателно разбърквате, за да се запази целостта на бобените зърна.
Консумирате салатата след като престои, поне 1-2 часа в хладилника.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ