Бобена салата с печени чушки
Зимна салата с боб по родопски.
Бобената салата е идеално зимно предястие и страхотна целогодишна гарнитура към червени меса. А когато е приготвена с балкански билки, е таката вкусна и ароматна, че създава усещане за уют и тплота у дома. Именно такава рецепта се готви в кухнята на Звездев.
Наситнява се лук и моркови се режат на лентички. Запържват се се в сгорещено олио и след като придобият прозрачност, към тях се добавят захар, сол и оцет. В тигана влизат наситнени печени червени чушки и кисели краставички. Ястието се подправя с джоджен и магданоз на прах и се дърпа от котлона.
Бобът се изцежда от сока на консервата, буркана или водата, в която е врял. Изсипва се в купа и към него се добавя запръжката. По желание може да се осоли още. Разбърква се много добре и се оставя на хладно до момента на поднасяне. Ако се сготви ден по-рано, салатата е още по-вкусна. Точните продукти и стъпки на направата гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ