Бобена салата с царевица и шунка
Студено предястие с червен боб, сладка царевица, краставица, колбас и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 1 консерва червен боб
- 1 консерва сладка царевица
- 350 г шунка (може и бекон)
- 1 краставица
- 1 глава салатен лук (червен или шалот)
- китка магданоз
- 150 г майонеза
Начин на приготвяне:
1. Вземете си голяма купа за салати.
2. Обелете краставицата, измийте я и я нарежете на кубчета (четвъртинки на дължината). Изсипете в купата.
3. Отцедете в гевгир боба и царевицата и сложете зърната в съда.
4. Колбаса нарежете на кубчета и прибавете към ястието.
5. Наситнете лука и магданоза и ги смесете с останалите продукти. Разбъркайте хубаво.
6. Поднесете салатата охладена, с майонеза, като можете да я сервирате отделно или да залеете със соса продуктите и да разбъркате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ