Регистрация

Боб с бекон и кренвирши по испански

Боб с бекон и кренвирши по испански
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 640

Лют пържен боб с два вида колбас, лук и люта чушка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 3 кренвирша или тънки наденички
  • 150 г бекон
  • 1 среден по размер червен твърд домат
  • 2 скилидки чесън
  • 1 червено люто чушле
  • 3 с.л. олио
  • сол и пипер на вкус
  • 1/2 с.л. брашно
  • 400 г боб от консерва (отцедено тегло на зърната)
  • сосът от консервата
  • малко вода
  • магданоз за поръска при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на кубчета, кренвиршите или наденичките - на кръгчета, а бекона на правоъгълници. Обелете домата и го нарежете на парченца. Чесъна и лютото чушле наситнете.

2. Сгорещете олиото в тиган и изсипете лука. Гответе няколко минути докато стане прозрачен.

3. Добавете бекона и наденичките и периодично мешайте 4-5 минути.

4. Изсипете в тигана доматите, чесъна, лютото чушле и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте хубаво.

5. Поръсете брашното, размешайте и сипете боба с все соса от консервата. Разбъркайте и оставете няколко минути да се готви в покой. При необходимост добавете малко вода, ако ястието остане съвсем без влага.

6. Наситнете магданоза. Прехвърлете в индивидуални купички и поръсете с магданоз. Сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта