Боб с бекон и кренвирши по испански
Лют пържен боб с два вида колбас, лук и люта чушка.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 3 кренвирша или тънки наденички
- 150 г бекон
- 1 среден по размер червен твърд домат
- 2 скилидки чесън
- 1 червено люто чушле
- 3 с.л. олио
- сол и пипер на вкус
- 1/2 с.л. брашно
- 400 г боб от консерва (отцедено тегло на зърната)
- сосът от консервата
- малко вода
- магданоз за поръска при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на кубчета, кренвиршите или наденичките - на кръгчета, а бекона на правоъгълници. Обелете домата и го нарежете на парченца. Чесъна и лютото чушле наситнете.
2. Сгорещете олиото в тиган и изсипете лука. Гответе няколко минути докато стане прозрачен.
3. Добавете бекона и наденичките и периодично мешайте 4-5 минути.
4. Изсипете в тигана доматите, чесъна, лютото чушле и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте хубаво.
5. Поръсете брашното, размешайте и сипете боба с все соса от консервата. Разбъркайте и оставете няколко минути да се готви в покой. При необходимост добавете малко вода, ако ястието остане съвсем без влага.
6. Наситнете магданоза. Прехвърлете в индивидуални купички и поръсете с магданоз. Сервирайте топло.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ