Регистрация

Боб с бекон и наденица



Боб с бекон и наденица
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2000

Бобена яхния с наденички и много зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.02.2018

Манджичка с боб на тиган - любимо българско ястие, особено когато се комбинират боб в доматено пюре, боб с бекон или боб с наденица. А в тази рецепта Лора и Стоян обединяват всичко любимо и го допълват с праз лук, моркови и целина, за да се получи идеално ястие за хапване в домашна обстановка.

Първо си нарязваме наденичките на шайби, а бекона на кубчета и ги запържваме на сух тиган. През това време наситняваме моркови, праз лук, целина и чесън и ги запържваме в отделената от месищата мазнинка. Когато покафенеят от всички страни, се добавя брашно и се запържва до кафяво. Налива се червено вино, след това пилешки бульон и в получената гозба се връщат бекона и наденичките. Добавят се домати от консерва и отцеден боб и се оставя да покъкри като се овкусява с мащерка, розмарин, сол и пипер.

Ястето се сервира топло с украса от клонка розмарин и хляб по желание.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта