Регистрация

Сладникави филипински спагети

Сладникави филипински спагети
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3310

Спагети с кренвирши и телешка кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг спагети, сварени според инструкциите (изплакнете готовите спагети с хладка вода и ги оставете да се отцедят)
  • 1 ч.ч. смлян лук
  • 1 глава чесън, смлян
  • 750 г телешка кайма
  • 750 г кренвирши, нарязани диагонално на хапки
  • ¼ ч.ч. захар
  • 750 г обикновен сос за спагети
  • 1 малка бутилка бананов кетчуп (може и доматен кетчуп, но използвайте само около ¾ чаша)
  • ½ ч.ч. телешки бульон (може и просто вода)
  • сол и черен пипер на вкус
  • бързо разтапящ се кашкавал за гарниране

Начин на приготвяне:

1. Запържете чесъна и лука.

2. Добавете телешката кайма и я запържете до златисто. Овкусете със сол и черен пипер.

3. Прибавете соса, кетчупа, захарта и бульона. Разбъркайте добре и оставете да ври на слаб огън няколко минути докато сосът добие ярко червен цвят и се посгъсти.

4. Добавете парчетата кренвирш и ги оставете да поврат 3 минути (разбъркайте добре, за да се позатоплят всички парчета).

5. Сосът е готов. Разпределете го върху сварените спагети и настържете много кашкавал най-отгоре!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта