Бисквитки с розмарин и пармезан
Вкусни солени бисквити за всякакъв повод.
Необходими продукти:
- 3/4 чаша брашно
- 1/2 чаша пълнозърнесто брашно
- 1 1/2 чаени лъжички пресен розмарин, нарязан
- 1/4 чаена лъжичка пипер кайен
- 1/2 чаена лъжичка едра сол
- 120 г масло на стайна температура
- 80 г настърган пармезан
- сърцевината на един лимон, намачкана
Начин на приготвяне:
1. С помощта на електрически миксер разбийте маслото докато стане пухкаво и кремообразно. Смесете останалите съставки в отделна купа, размесете ги добре и бавно добавяйте към маслото.
2. Изсипете тестото на леко набрашнена повърхност. Разделете на две части и ги навийте на малки цилиндри. Завийте и двете в пластмасово фолио и ги замразете за около половин час.*
3. Нарежете на филийки широки малко по-малко от сантиметър. Покрийте тавата с хартия за печене и наредете резените. Печете 20-22 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Оставете ги да изстинат напълно на метална решетка.
* Всъщност можете да приготвите тестото от предния ден и да оставите цилиндърчетата в хладилника за през нощта. Изберете най-подходящото решение според вашето свободно време.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ