Беконени хапки с фурми и бадеми
Лесно | Порции 30 броя
| Видяна: 1215
Рулца от бекон със сушени плодове и ядки.
Необходими продукти:
- 15 ленти бекон на слайсове
- 30 фурми без костилка (можете да използвате сушен сини сливи без костилка, сушени кайсии, сушени смокини или други плодове по избор)
- 30 бадема (или друга ядка по избор - цели лешници, кашу или половинки орехчета)
Начин на приготвяне:
1. Лентите бекон разделете на две по дължина. Така ще имате по-малки хапки, които кокетно да се лапнат на един път.
2. Във фурмата или синята слива бутнете ядка на мястото на костилката. Можете да сложите и встрани от плода, за да се прободе с клечка по-лесно.
3. Взимайте лента бекон и увивайте в нея плода и ядката. Застопорете с клечка за зъби.
4. Подредете в тава и запечете за 10 минути на 200 градуса.
Най-важните съставки
бадеми, бекон, кайсии, лешници, орехи, пушен шарен бекон, сини сливи, смокини, сушени смокини, фурми
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ